Ting tar tid og fuglen tar form

Som en fugl fønix dukker den nye konsertsalen frem fra støv og mørke. Etter all rivingen er det godt å se at det bygges. På bildet under ser vi en blid Nattjazzleder Jon Skjerdal og USFs Jon Tvilde på rekognosering i sceneområdet.

Bildet under: Utsikt fra publikumsbalkongen mot scenen. Montering av akustiske plater i taket pågår.                                                                                                                          Bildet under: Noen skal strekke veldig veldig mange og lange kabler. Her er bare litt av det de har å jobbe med.                                                                                                            Bildene under: Så er det tid for panoramabilder. De er tatt med litt overdreven vidvinkel men gir et noenlunde inntrykk av helheten i salen. Første bilde er tatt fra en publikummers ståsted under publikumsbalkongen nederst i salen. Bildet under der igjen er tatt fra venstre side foran scenen.    

Reklamer

Snart ferdig med riving – nå skal det bygges

Nå er det lenge siden forrige post i underveisbloggen og mye har skjedd. Først og fremst er alle tidligere rominndelinger og søyler vekk, så nå ser vi tydelig konturene av den store konsertsalen.  De tidligere publikumstoalettene står for fall når Borggården skal utvides for å gi USF et presentabelt vrimleområde og adkomst til de ulike scenene. Mesteparten av rivingsarbeidet er unnagjort og nå er det bygging som gjelder. Lyddempingen er montert i store deler av taket, trapper til rømningsveier er støpt, i Røkeriets nye toalettareal er alle innstallasjonene på plass og den nye publikumsbalkongen er ferdig bygget.

På grunn av arbeidene i søndre del av Borggården er det ikke lenger gjennomgang fra parkeringsplass/tunnellen på sørsiden til Kafé Kippers. Leietakere i huset bruker inngang H til heisen som vanlig.

Bildet under:
Riveroboten er i gang med å hakke løs tegl, flis og støp fra tidligere toaletter. Den svarte døren bak til venstre fører ut til heisgangen. Ikke lett å kjenne seg igjen…
Bildet under:
Her ser vi sceneområdet, og mannen midt på bildet befinner seg omtrentlig der fremre scenekant kommer. Bildet er tatt fra langveggen omtrent midt i salen.

Vi befarer

Fra tid til annen tar vi oss en samlet tur i området, til almenn oppmuntring og begeistring. Her er vi igjen samlet på det som foreløpig har mange navn; balkongen, reposet, galleriet, avsatsen osv. Nå er gulvdekket støpt så nå kan vi vandre frem og tilbake og tenke oss hvor flott det blir å nyte konserter herfra.                                                                         Under: Og når damene med de minste bena skal ut og gå i byggeområdet må det vernesko på. Vernesko i str. 36 er sjelden vare, så her er det lånte sko som gjelder. Det blir riktignok litt klossete gange av det, men sikkerheten kommer først.                             Under: Det var hørbart i gamle dager når det var konsert og høy lyd i Røkeriet. Tross alt var det ikke tilrettelagt med noen akustiske tiltak der, og når vi nå bygger nytt så er lyddemping en viktig del av prosjektet. Bildet under viser et eksempel på at det meste som kan lede lyd blir pakket inn i dempende materiale. Her er en av de nye ståldragerne i taket, foret med betong og deretter med akustiske matter.                                                                      Bildet under: To fine fyrer. Bas Cristoph og prosjektleder Magnus fra Donar har kontroll på opplegget.                        

Utsikt og innsikt

Forvandlingene skjer sakte men sikkert. Nå er det området i 2. etasje som står for tur. Der kommer det et publikumsgalleri ute i Røkeriet-salen, kombinert vip-bar og møterom, dansesal og nye øvingsrom til AKKS. Pa bildet under ser vi at det er laget åpning til den nye trappen mellom 1. og 2. etasje. Den er plassert midt i det gamle øvingsromarealet til AKKS, så her må det forandres litt på plasseringen av rommene. Det er ikke lett å kjenne igjen rommet som har vært fyllt med musikk og unge ambisiøse rockefolk, men brannalarmklokken henger der, like hel, rød og fin!                                                              Bildet under: En noe uvant innsikt fra trappen utenfor jazzøvingsrommet i 2. etasje. Vi ser inn gjennom øvingsrommet, videre gjennom tidligere backstage og dansesal og ut i Røkeriet.                                                                                                                             Og HER er utsikten vi har ventet spent på! Bildet under er tatt fra publikumsgalleriet som bygges bakerst i Røkeriet. Lecaveggen og etasjeskillet vi ser skal rives og bakenfor DER kommer scenen til syne. (Klikk på bildet for å forstørre). Kanskje ikke helt lett å forestille seg akkurat nå – men straks vegg og etasjeskille er revet så kommer vi med nytt bilde.  

Under gateplan kan alt skje

Hovedvannledningen til USF-huset skal skiftes ut og legges om. Besøkende til USF er omdirigert til andre inngangsdører og vi håper at pilene leder dem på rett vei gjennom labyrinten av korridorer.                                                                                                   Nederst i hullet: Mads rørlegger dirigerer.
Og så er det snart tid for lunsj. Byggearbeiderne har innrettet seg fint med egen lunsjgrill!

Det går oppover

Nå er de svære ståldragerne på plass. Bildet under viser taket i den nye konsertsalen, der arbeidet pågår for fullt med å montere. Når det er ferdig, rives gulvet vi ser her. Takhøyden i konsertsalen skal gå over 2 etasjer. Perspektiv fra Inngang C.

Bildene under: I Røkeriet ser vi at takhøyden i deler av lokalet blir senket, og en ny etasje kommer til syne. Her ser vi forskalingene til det som skal bli møterom, ekstragarderobe/artistrom, vip-salong. 

Bilder under: Enda mere oppover – her i den tidligere sjakten mellom yttervegg og fjellveggen kommer det ny rømningsvei fra Røkeriet.

Under: Endelig – her i Borggården ser vi konturene av noen veldig elegante nye toaletter for publikum og kafégjester.